معوقین تمدن اسلامی راباورندارندوباکفاراحساس نزدیکی می کنند2
ادامه??
کافي است شما اعتقاد داشته باشيد زمانه، زمانه ي تحقق تمدن اسلامي است و لذا جايگاه هر پيش آمدي را که در تقابل با تمدن اسلام رخ مي دهد مي توانيد درست تشخيص دهيد و ملاحظه کرده ايد بعد از جنگ احزاب ديگر جنگي که لازم باشد مسلمانان از خود دفاع کنند نداشتند و در جنگ سرنوشت ساز احزاب هم همين اندازه کافي بود که مسلمانان اعتقاد به حضور تاريخي خود داشته باشند و تحت تأثير آن هايي که هنوز در گذشته زندگي مي کردند قرار نگيرند.
خداوند در آيه ي 18 سوره ي احزاب ما را متوجه معوّقينِ بي تاريخ مي کند که بعد از شکست احزاب باز باور نمي کردند احزاب رفته اند زيرا هنوز در گذشته زندگي مي کردند و از اين جهت در اوج بي فکري بودند.
مي فرمايد: «قَدْ يَعْلَمُ اللَّهُ الْمُعَوِّقينَ مِنْكُمْ وَ الْقائِلينَ لِإِخْوانِهِمْ هَلُمَّ إِلَيْنا وَ لا يَأْتُونَ الْبَأْسَ إِلاَّ قَليلاً» خداوند معوّقينِ شما را که نظر به گذشته دارند مي شناسد و نيز آن هايي را هم که به برادرانشان که در دفاع شرکت کرده اندعابر پیاده:
مي گويند به سوي ما بياييد و خودشان آن طور که لازم است در دفاع شرکت نمي کنند، مي شناسد.
«معوّقين» تعبير دقيق و لطيفي است براي افرادي که مي خواهند ما را به عقب برگردانند تا از حياتي که با نور اسلام شروع شده فاصله بگيريم و با اين که در بين رزمندگان قرار داشتند و قيافه ي حزب اللهي و انقلابي هم ممکن است به خود بگيرند ولي «وَ لا يَأْتُونَ الْبَأْسَ إِلاَّ قَليلاً» براي آن که بخواهند تاريخ کفر را عوض کنند به طور جدّي وارد مقابله با دشمن نمي شوند.
و در ادامه مي فرمايد: «أَشِحَّةً عَلَيْكُمْ فَإِذَا جَاء الْخَوْفُ رَأَيْتَهُمْ يَنظُرُونَ إِلَيْكَ تَدُورُ أَعْيُنُهُمْ كَالَّذِي يُغْشَی عَلَيْهِ مِنَ الْمَوْتِ فَإِذَا ذَهَبَ الْخَوْفُ سَلَقُوكُم بِأَلْسِنَةٍ حِدَادٍ أَشِحَّةً عَلَی الْخَيْرِ أُوْلَئِكَ لَمْ يُؤْمِنُوا فَأَحْبَطَ اللَّهُ أَعْمَالَهُمْ وَكَانَ ذَلِكَ عَلَی اللَّهِ يَسِيرًا»(احزاب/19) نسبت به شما بخل مي ورزند و چنانچه خطري براي جامعه ي اسلامي پيش آيد اين ها آنچنان مي ترسند که شما مي بينيد مثل کسي که در حال احتضار، مرگ او را احاطه کرده، به شما مي نگرند، پس چون خطر و ترس برطرف شود با انواع سخنان و تحليل ها به شما طعنه مي زنند. اين ها چون دل در گرو تمدن گذشته دارند برايشان سخت است که شما موفق شويد.
مي فرمايد: معوّقين با اين که از نظر عباداتِ فردي ايمان آورده بودند و مطابق شريعت اعمال فردي خود را انجام مي دادند، ولي به واقع ايمان نياورده اند و در نتيجه بهره اي از اعمالشان برايشان نمي ماند، همه ي آن اعمال را خدا حبط مي کند و اين استبعادي ندارد و براي خدا آسان است.
ملاحظه مي فرماييد که در دل آيه ي فوق آنجا که مي فرمايد: «فَإِذَا ذَهَبَ الْخَوْفُ» خبر از رفتن تحريم ها و تهديدها مي دهد. اين که مقام معظم رهبري«حفظه اللّه» مي فرمايند: مطمئن باشيد شما پيروزيد، به استناد اين نوع آيات است که هر تهديدي که جبهه ي کفر بر جبهه ي توحيدي اعمال کند حتماً رفتني است، هرچند بعد از رفع تهديد و تحريم با انواع طعنه هاي تيز و شمشيرگونه عقده گشايي خواهند کرد. اين طعنه زنندگان کساني اند که به ظاهر در کنار شما هستند ولي تقابل جدّي با جبهه ي کفر ندارند و در صدداند شما را به زير يوغ فرهنگ کفر برگردانند.
منبع:کتاب امام خمینی وسلوک درتقدیرتوحیدی زمانه
استاد طاهرزاده