کرونا در خدمت جهش تولید
?بروز روحیهی جهادی مردم ایران در بحرانها
?هرچنـد شـیوع بیمـاری کرونـا در کشـور آسـیبهایی بـه اقتصاد کشـور وارد کـرده اسـت؛ امـا ایـن تهدیـد را میتـوان بـه فرصت تبدیـل کرد و آن را در خدمـت تحقـق شـعار سـال؛ یعنی جهش تولید قـرار داد. از آن جا کـه شـوک کرونـا بـه اقتصاد ایـران بعـد از شـوک بازگشـت تحریمهای اقتصـادی بـا خـروج آمریکا از برجام هم زمان شـد؛ این شـوک نتوانسـت اقتصـاد ایـران را بـا مخاطـرات جـدی روبـرو کنـد؛ چـرا که پیـش از آن بسـیاری از آثـار شـوک قبلـی تخلیلـه شـده بـود و اقتصـاد کشـور خـود را آمـادهی تقویـت درونزایی اقتصاد کشور میکرد.
✨در این راستا، کاهش قیمت نفت بعد از شیوع کرونا، پدیدهی جدیدی برای اقتصاد ایران نبود؛ چرا که پیش از آن درآمد نفتی کشـور به دلیل بازگشت تحریمها به شدت کاهش یافته بود. همین امر زمینه را برای تمرکز بر فروش فرآورده های نفتی، افزایش صادرات محصولات غیرنفتی و همچنین استفاده از شیوه های تهاتری در مبادلات بین المللی فراهم کرده بود. البته شیوع بیماری کرونا باعث کاهش درآمدهای صادراتی کشور شد، اثری که به نظـر نمیرسد چندان به طول بینجامد.بروز شوک بیماری کرونا به اقتصاد کشور برای ما درسهای زیادی را نیز داشت. ما متوجه شدیم که با استفاده از رویکرد جهادی و بسیج نیروها می توان بر بسیاری از تنگناهها غلبه کرد. نمونه ی بارز آن حضور بی سابقهی جهادی مردم و تولید کنندگان کشور به حوزهی تولید اقلام بهداشتی و درمانی برای مقابله با کرونا بود.
⚡️برخی تولید کنندگان خطوط تولید خود را عوض کرده و به تولید مواد شوینده و بهداشتی اختصاص دادند. مشاغل خانگی در حوزهی سلامت جان گرفت و مردان و زنان اقدام به تولید ماسک و لباسهای حفاظتی در منازل خود کردند. بروز این مشکل، روحیهی همدردی و مواسات مردم را نیز تقویت کرد.
?مردم فوج فوج به یاری هموطنان خود پیوستند؛ طـلاب به صورت جهادی وارد بیمارستانها و مراکز درمانی شدند تا به کادر درمانی کشور کمک کنند؛ آنان حتی این خطر را پذیرفتند که برای غسل دادن بیماران کرونایی در آرامستانها حضور پیدا کنند.
منبع: برشی از یادداشت محمد جواد توکلی در نشریه فرهنگ پویا #شماره_43