همکاری با FATF در مقطع فعلی کاملاً به معنای خودتحریمی کشور است. 2
مصباحی مقدم خاطرنشان کرد: متاسفانه پیش از برجام تمام تمرکز دولت به توافق هستهای معطوف شد به طوری که حتی هوای آلوده تهران و آب خوردن را نیز به برجام مرتبط کردند ولی دیدیم که برجام نیز کوهی بود که موش زایید و نتیجهای نداشت. حالا این روزها تمام مشکلات اقتصادی را به FATF نسبت میدهند.
استاد اقتصاد دانشگاه امام صادق تاکید کرد: مسئله FATF موضوعی سیاسی و جناحی نیست و خجالتآور است اگر کسی بخواهد اینگونه مسائل را بر اساس مسائل باندی و حزبی و جناحی دنبال کند و نظر بدهد. جایگاه مجمع تشخیص مصلحت نظام فراتر از سه قوه است و رهبر معظم انقلاب به اعضای این مجمع اعتماد کردهاند تا اینگونه مسائل به مجمع ارجاع شود و اینکه برخیها بخواهند تصمیمات مجمع تشخیص را که مورد اعتماد رهبری است زیر سوال ببرند،حقیقتاً خجالتآور است.
وی گفت: حقیقت این است که FATF اساساً امکان اینکه کشوری را تحریم کند، ندارد بلکه FATF حداکثر کاری که میکند این است که اگر کشوری به کنوانسیونهای پالرمو و CFT نپیوسته باشد به سایر اعضا اعلام کند که تجارت با این کشور در شرایط هشدار است و اگر بخواهد خیلی موضع تندی بگیرد، هشدار اکید به کشورهای عضو میدهد که تجارت با کشورهای حاضر در لیست سیاه این کارگروه مخاطرات زیاد دارد.بنابراین بنده خیلی روشن میبینم که هواداران دولت آقای روحانی در حال فرافکنی هستند. هم در نسبت دادن همه مشکلات به تحریمها و هم نپیوستن ایران به دو کنوانسیون پالرمو و CFT چیزی جز فرافکنی نیست.
مصباحی مقدم یادآور شد: آنچه که از ناحیه فشار خارجی بر روی ماست فقط و فقط از جانب آمریکا است و تنها ایالات متحده است که در قالب تحریمهای ثانویه شرکتها و بانکهای جهان را مورد تهدید قرار داده که در حوزه اقتصادی یا باید با ایران تبادل تجاری و اقتصادی داشته باشند یا با آمریکا و بر همین مبنا هر کشوری که در حوزه تبادلات اقتصادی دارای مشکل با ایران است، صرفاً از تحریمهای ثانویه آمریکا هراس دارد و این مسئله هیچ ارتباطی به عدم الحاق ایران به دو کنوانسیون اشاره شده ندارد.
ادامه دارد….