دو اصل مهم در تأمین اقتصادی سالم خانواده
اصل اول: کار، تقدس و لزوم آن
انسان ها برای تأمین اقتصادی خانواده خود باید کار کنند و زحمت بکشند.
خداوند تبارک وتعالی در قرآن کریم می فرماید: «وَمِنْ آیَاتِهِ أَنْ خَلَقَ لَكُم مِّنْ أَنفُسِكُمْ أَزْوَاجًا لِّتَسْكُنُوا إِلَیْهَا وَجَعَلَ بَیْنَكُم مَّوَدَّةً وَرَحْمَةً» (سوره روم/آیه 21) منظور خداوند در این آیه این است که زن و شوهر در زندگی باید علاوه بر داشتن محبت نسبت به یکدیگر، مودت هم در رابطه آن ها وجود داشته باشد.
منظور از (مودت) محبتی است که زن و شوهر حاضرند بخاطر عشقشان به همدیگر فداکاری کنند و در زندگی بخاطر هم زحمات زیادی را متحمل شوند.
به عنوان مثال سرپرست خانواده باید نان آور خانواده باشد و زحمت کار کردن و عرق ریختن را به خود بدهد و قبول کند که برای تامین نیازهای خانواده اش باید متحمل کار و تلاش زیادی شود.
کار کردن در اسلام یک عبادت محسوب می شود به طوری که اگر کسی در حین کار جان خود را از دست بدهد شهید محسوب می شود.
رسول اکرم (صلی الله علیه و آله) می فرماید: «اَلکادُّ عَلَی عِیالِهِ کَالْمُجاهِدِ فی سَبیلِ اللهِ؛ کسی که برای تأمین هزینه زندگی خود تلاش می کند، همانند مجاهد در راه خداست».
اصل دوم: طلب حلال
طلب حلال به این معنا که نفقه باید از راه حلال تأمین شود که اگر اینطور نباشد قطعاً بر ساختار عاطفی و معنوی خانواده تأثیر خواهد گذاشت.
لقمه حرام سبب می شود که انسان ها بدیهیات را انکار کنند با وجود اینکه در درون به آن یقین دارند. اگر انسان ها خواهان عشق پایدار، روح پاک وآرامش در زندگی هستند باید با لقمه حلال شروع کنند که با لقمه حرام به این مهم دست نمی یابند.
استاد محمدشجاعی/سایت منتظران منجی